Leerlingen volgen Rondje Cultuur in het Cultuurgebouw

23 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Op donderdag 19 september vond het eerste Rondje Cultuur voor middelbare scholieren plaats. De vier samenwerkende partners van het Cultuurgebouw boden leerlingen bij aanvang van hun nieuwe schooljaar workshops met een grote dosis cultuur en een kijkje achter de schermen. Het werd een dag met een spetterende afsluiting.

In totaal 167 enthousiaste brugklassers van het Hoofdvaartcollege volgden deze dag workshops bij alle instellingen van het Cultuurgebouw. Bij Pier K kregen leerlingen, tijdens een audio visuele workshop, de opdracht om met iPads het gebouw te fotograferen vanuit niet alledaagse hoeken. De resultaten waren verbluffend. Zo ontstond uiteindelijk één grote collage van hun artistieke impressies van het gebouw. In de bibliotheek werden gedichten en raps geschreven over onderwerpen uit de belevingswereld van de brugklassers. De beste rappers presenteerden later die dag hun gedicht op het podium bij Duycker.

Fantasie en improvisatie stonden centraal in de schouwburg. In een, op theatersport lijkende setting, werden leerlingen uitgedaagd snel te reageren op hun medespelers, wat vaak tot hilarische scènes leidde.

Het Rondje werd afgesloten bij Duycker waar de jongeren, na de rappresentaties, even helemaal los mochten gaan tijdens een Music Jamsessie. Samen zingend, dansen en spelend op drums, gitaren en keyboard werd deze eerste versie van het Rondje Cultuur succesvol afgesloten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie