Cees Loggen aan de slag ondanks dubbele petten

26 september 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - VVD’er Cees Loggen is vorige week door een meerderheid van de gemeenteraad benoemd tot nieuwe wethouder van Haarlemmermeer. Hij krijgt de portefeuilles ruimtelijke ordening, mobiliteit en Schiphol.

Loggen is de opvolger van Michel Bezuijen die vorige week als nieuwe burgemeester van Rijswijk is geïnstalleerd. Aan de benoeming van de nieuwe wethouder ging wel een debatje vooraf. De VVD’er is namelijk ook fractievoorzitter van de liberalen in Provinciale Staten van Noord-Holland. Hij heeft dus ‘dubbele petten’.

Sommige fracties zagen daarom conflicterende belangen. Fractievoorzitter Els Berk van GroenLinks zei dat dit binnen haar partij nooit was toegestaan. Zij sprak over een ‘bestuurlijke spagaat’.

Niettemin hebben de meeste raadsleden er alle vertrouwen in dat Cees Loggen zijn verschillende functies goed weet te scheiden. 31 raadsleden stemden voor zijn benoeming en 5 tegen. Er werd ook gestemd over de vraag of de nieuwe wethouder een ontheffing krijgt van de verplichting om binnen Haarlemmermeer te wonen. 32 raadsleden stemden daarmee in voor een periode van een jaar. Er waren 2 stemmen tegen en 2 stemden blanco.

Fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water van de HAP wilde weten of de nieuwe wethouder het komende half jaar voor de verkiezingen nog vol gas gaat geven of dat hij alleen ‘op de winkel gaat passen’. VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers zei dat er nog dossiers genoeg zijn die opgepakt kunnen worden en dat er mogelijk ook nog wel onderwerpen zijn die de inmiddels vertrokken wethouders Michel Bezuijen en Arthur van Dijk hebben laten liggen. Loggen gaat dus volop aan de slag.

Kuipers onthulde ook dat het voor zijn rust misschien beter was geweest als Van Dijk en Bezuijen waren aangebleven. Die gingen immers hun gang en hadden zijn steun niet nodig. Nieuwkomer Loggen heeft inmiddels al zo vaak bij hem aan de telefoon gehangen, dat Kuipers er bijna spijt van heeft gekregen dat hij hem heeft gevraagd als wethouder.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie