Wethouder zegt overleg toe over toekomst van centrumgebied

26 september 2013 om 00:00 Nieuws

De plannen uit de Structuurvisie zorgen al enige tijd voor onrust bij inwoners en ondernemers uit het gebied tussen het huidige centrum en het station. De ambitie van het college om in het gebied 200 woningen, een evenementenlocatie, horeca en een groene boulevard te realiseren gaat volgens de critici onvermijdelijk ten koste van de Fruittuinen en het Wandelbos. Bovendien is er straks waarschijnlijk geen plaats meer voor de tennisvereniging, de tennishal en de kinderboerderij. zo zijn de tegenstanders bang. Een bewonerscomité onder leiding van Myrna van den Kommer is zo tegen de plannen gekeerd, dat ze zelfs naar de Raad van State zijn gestapt.

Meerderheid van gemeenteraad positief over plannen in Structuurvisie 2030 HOOFDDORP - De nieuwe wethouder van Ruimtelijke Ordening, Cees Loggen, is bereid in gesprek te gaan met alle belanghebbenden uit het centrumgebied in Hoofddorp om uiteindelijk het beste toekomstplan te realiseren. Dat zei hij vorige week in de gemeenteraad tijdens het debat over de Structuurvisie Hoofddorp 2030. “We gaan nu pas beginnen”, aldus de wethouder.

Wethouder Loggen maakte vorige week duidelijk dat dit wat hem betreft allemaal veel te voorbarig is. Hij benadrukte dat je vooraf alle opties moet openhouden over de invulling van het gebied. Met andere woorden: een besluit over het schrappen van activiteiten is absoluut nog niet genomen. Loggen wil met alle betrokkenen door het gebied lopen om alle opties te bespreken. “Het beleid wordt op straat gemaakt.”

De wethouder gaf wel toe dat niet alle wensen in vervulling kunnen gaan voor het gebied. In aansluiting op D66-raadslid Rob de Nooijer sprak hij over een ‘kistje met juwelen’ dat straks moet worden gevuld met de meest waardevolle juwelen. “Dan is het niet verstandig om voorafgaand daaraan te zeggen: dit gaan we niet doen.”

De uitlatingen van Loggen wekten verbazing bij sommige raadsfracties. Zo vroeg HAP-raadslid Ron Heimerikx zich af of de structuurvisie geen nota is, waarin de gemeente wel degelijk aangeeft welke richting ze ruimtelijk gezien uit wil. Dan kun je toch moeilijk volhouden dat de discussie daarover nu pas gaat beginnen, aldus het raadslid. Loggen bleef er echter bij dat de echte beslissingen pas op een later moment worden genomen.

De wethouder zei zich niet zo’n zorgen te maken over het centrumgebied. Dat deed hij wel over Beukenhorst, waar veel kantoren leeg staan en waar de verloedering volgens hem heeft toegeslagen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie