Telefonische hulpdienst De Warmline extra lang bereikbaar

26 september 2013 om 00:00 Nieuws

“Een luisterend oor, maar dan wel een van mensen die weten waar het over gaat. Dat maakt De Warmline zo bijzonder.” Dat zegt Esther Kortweg, projectleider bij de in Amsterdam gehuisveste jubilerende telefoondienst. “Hét grote verschil is dat De Warmline telefonisten in dienst heeft die zelf ook een psychische achtergrond hebben (gehad). Zij zijn speciaal opgeleid om via de telefoon te luisteren naar de verhalen. En juist die eigen levenservaring geeft net dat beetje extra aan de gesprekken waaraan onze bellers behoefte hebben.” De onderwerpen van die gesprekken zijn overigens zeer divers, maar uiteindelijk is de kern vaak toch een gevoel van eenzaamheid. “Mensen willen graag hun verhaal kwijt en overdag kunnen zij over het algemeen terecht bij de bekende hulpdiensten. Maar die zijn ’s avonds en in het weekend gesloten en dan? De Warmline biedt daar een oplossing voor, want die is doordeweeks bereikbaar van 19 tot 22 uur en in het weekend van 17 tot 22 uur.”

HAARLEMMERMEER - De Warmline, de telefonische hulpdienst voor en door mensen met een psychische achtergrond, gaat haar 10-jarig bestaan op een toepasselijke manier vieren. Op 10-10 zitten de telefonisten extra lang klaar: van 10 tot 10.

Dat daar grote behoefte aan is, blijkt wel uit het aantal telefoontjes per avond: gemiddeld 16.

“Nogmaals”, laat Esther weten, “wij zijn een hulpdienst die een luisterend oor biedt. Het menselijk contact staat centraal. Luisteren naar iemands verdriet en soms ook gewoonweg zorgen voor afleiding. Dit kan voorkomen dat mensen echt in een crisis raken. Wij zijn geen hulpverleners die een plan van aanpak maken. Desgewenst kunnen we wel verwijzen naar gespecialiseerde hulpdiensten.”

Met de komende Week van de Eenzaamheid (vanaf 26 september), in combinatie met het 10-jarig bestaan denkt De Warmline een heel toepasselijke manier gevonden te hebben om het jubileum te vieren: op de jubileumdag extra bereikbaar te zijn vanaf 10 uur ’s ochtends om nieuwe bellers de ruimte te geven om met de Warmline kennis te maken.

De Warmline is bereikbaar via (020) 623 45 55. Zie tevens www.warmline.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie