Zorgen PvdA over opvang kinderen bij huisuitzetting

26 september 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Is er bij een huisuitzetting wel geschikte opvang voor aanwezige kinderen? Dat vraagt de PvdA-fractie in de gemeenteraad zich af. Raadslid Mieke Booij heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

Door de economische crisis worden tegenwoordig steeds meer gezinnen hun huis uitgezet. Daar zijn ook kinderen bij betrokken. PvdA-raadslid Booij vraagt zich af wat er met die kinderen gebeurt. Zij wil van het college weten of er in Haarlemmermeer wel goede opvang is en of die voldoende is.

Booij vraagt ook hoeveel gezinnen er in Haarlemmermeer hun huis worden uitgezet en in hoeveel gevallen er dan kinderen bij betrokken zijn.

De PvdA'ster heeft het college ook vragen gesteld over de opvang van daklozen. Op grond van regionale afspraken worden dakloze alleenstaanden in centrumgemeente opgevangen en gezinnen in de maatschappelijke opvang in Hoofddorp.

Uit een onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat daklozen nogal eens worden geweigerd, omdat ze niet uit de regio komen. Mieke Booij wil weten of dat ook in Haarlem gebeurt en wat er tegen wordt gedaan als daklozen vanuit Haarlemmermeer naar de centrumopvang in Haarlem worden doorverwezen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie