Deze week is NOT aan het woord: Makkelijk!

26 september 2013 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Het zou wel heel makkelijk zijn om het deze week in deze column te hebben over honkbal. Vaessen Pioniers roemloos ten onder. Voorlopig nog geen MLB naar Hoofddorp, ondanks de Amerikaanse klei! 'Sport'wethouder die net op tijd is vertrokken. Het valt allemaal wel heel mooi samen, maar ik doe het niet.

Glasvezel. Daar wil ik het nog eens over hebben. Zelf ben ik woonachtig in Nieuw-Vennep. Hét dorp dat dus GEEN glasvezel krijgt. En als het aan de glasvezel leverancier ligt zal dat voorlopig ook niet gebeuren. Vennepers lieten zich kennelijk niet sjanteren.

De glasvezel leverancier onderzoekt nu de belangstelling voor een glasvezelnetwerk in Badhoevedorp en Lijnden. Wanneer 30% van de huishoudens kiest voor de aanleg van het nieuwe netwerk gaan de werkzaamheden later dit jaar van start. Om de bewoners van deze twee dorpen vast een beetje in te palmen organiseren zij tijdens het Stratengolf Toernooi in Badhoevedorp een minigolftoernooi. Er zijn mooie prijzen te winnen.

Waarom eigenlijk. Waarom worden bewoners van de 'kleinere kernen' het mes op de keel gezet. Waarom is dat in Hoofddorp niet gebeurd? Nee, daar werd de straat ongevraagd opengebroken en de leidingen in de grond gelegd. Niks geen gezeur aan de deur van mogelijke providers. Of telefoontjes, tot vervelends aan toe, over het afsluiten van een glasvezel contract.

Ben benieuwd of de bewoners van Badhoevedorp en Lijnden ook zo gevoelig zijn voor een rondje in een Ferrari of andere 'geweldige' acties om maar aan die 30% te komen.

Deadline 16 november!

NOT

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie