55+ Beurs: Maak 't mee

27 september 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - 'Maak 't mee', dat is het motto van de 55+ Beurs op zaterdag 28 september op drie locaties in het centrum van Hoofddorp. Van 11 tot 16 uur kunnen 55+ers ervaren wat Haarlemmermeer te bieden heeft op het gebied van wonen, gezondheid, voeding, cultuur en sport.

In het raadhuis is een informatiemarkt met stands van onder andere zorg- en gezondheidsinstellingen, vrijwilligersorganisaties, politie en brandweer. Er zijn presentaties over zorgtaken die de komende jaren naar de gemeente komen. En bezoekers kunnen in gesprek gaan over zelfredzaamheid, sociale contacten en zorg in de wijk.

Sport en cultuur ontmoeten elkaar op de beweegboulevard in Het Cultuurgebouw. Bezoekers kunnen kennismaken met e-games, spinning, karate, zelfverdediging, tai chi, zumba en buikdans. Er zijn optredens van diverse koren en een djembégroep. In de bibliotheek geeft om 11 uur Clemens Sweers een lezing over bijzondere fietstochten in Europa. Om 14 uur vertelt Bettine Vriesekoop over haar boek 'Duizend dagen in China'. Wie wil weten of dat oude familiestuk kunst is of kitsch, kan het laten taxeren door Gavelers Auctioneers Amsterdam.

Op drie verschillende tijdstippen is in De Meerse de cabaretvoorstelling 'Dat hakt er in zeg! te zien. Met kleinkunstliederen en woordgrappen eren Martin van Dijk, Rob van de Meeberg en Evert de Vries de revue van weleer. De beurs wordt afgesloten in Duycker door de coverband The Dutch Dire Straitz die bekende nummers speelt als Sultans of swing, Walk of life, Brothers in Arms en Money for nothing. De toegang tot de beurs, alle activiteiten en koffie en thee op diverse locaties zijn gratis. Voor toegang tot de cabaretvoorstellingen, het concert van The Dutch Dire Staitz en de lezing van Bettine Vriesekoop zijn wel kaarten nodig. Deze zijn gratis af te halen vanaf woensdag 25 september bij de kassa van De Meerse en op de beursdag zelf ook in het raadhuis.

Bezoekers van de 55+ Beurs kunnen gratis met de MeerOVBus naar dit evenement in Hoofddorp en terug. Bel minimaal één uur van te voren 0900 6337 829 of reserveer de rit via www.meerovbus.nl.

Zie tevens www.haarlemmermeer.nl/55plusbeurs.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie