Beusenberg: ABN-Amro frustreert project City4Love

27 september 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Ondernemer en raadslid Rinus Beusenberg wijst de ABN-Amro aan als de instelling die de financiering van zijn erotisch uitgaanscentrum City4Love frustreert. De bank liet Beusenberg in april dit jaar als wanbetaler registeren bij het BKR.

Met een registratie bij het BKR is het voor de ondernemer onmogelijk om de financiering rond te krijgen voor zijn City4Love en hotel Beusenberg, een project dat een investering vergt van samen 210 miljoen euro. Beusenberg loofde eerder een bedrag van 3 miljoen uit voor mensen die hem konden zeggen wie hem aan het dwarsbomen was. De Hoofddorper is er nu zelf achter gekomen.

Beusenberg en ABN-Amro stonden vorige week tegenover elkaar bij de rechtbank in Haarlem. Volgens de ondernemer klopt het dat de bank nog een bedrag van bijna een miljoen van hem te goed heeft, maar heeft hij een nog grotere vordering op de ABN-Amro. Beusenberg verwijt de bank dat die zijn woning in Cruquius en een bedrijfspand aan de Bennebroekerdijk bij veiling veel te goedkoop heeft verkocht.

Bovendien beweert de ondernemer dat de bank zijn onderneming Riny Sportswear doelbewust de nek heeft omgedraaid. Volgens Beusenberg heeft de ABN-Amro ook in strijd met de regels geen melding gemaakt van de registratie bij het BKR.

De Hoofddorper heeft er alle vertrouwen in dat de rechtszaak tegen de bank wordt gewonnen. De rechter probeerde nog wel de partijen tot een compromis te verleiden, maar dat mislukte. De uitspraak is nu bepaald op 6 november.

Beusenberg beraadt zich nu op nadere juridische stappen tegen de bank. Hij wacht daar echter mee totdat hij een reactie heeft gehad van topman Gerrit Zalm van de ABN-Amro, die hij een persoonlijke e-mail heeft gestuurd met het hele verhaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie