Stand-up zanger Jeroen Kramer verrast met 'Miljoenen idioten'

27 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - In 'Miljoenen Idioten' zien we een heel andere kant van Jeroen Kramer, die de meesten kennen van 'Het Klokhuis' en 'Het Sinterklaasjournaal'. Raarheid en schoonheid strijden in zijn theatervoorstelling om de aandacht als Jeroen, gewapend met slechts twee gitaren en een effectpedaal, zijn publiek anderhalf uur lang een volstrekt eigen wereld binnen voert van seksuele fantasieën, murderballads, smartlappen, puntgave liefdesliederen en een verdwaalde protestsong - dit alles uitsluitend in de moerstaal. En al is muziek de basis, de (vaak absurdistische) bespiegelingen tussen de liedjes door zijn minstens zo belangrijk. Jeroen Kramer is op zaterdag 12 oktober om 20.30 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

Door zijn bespiegelingen tussen de liedjes door kan je Jeroen Kramer het beste omschrijven als 'stand-up zanger'- waarmee tevens verdenkingen worden vermeden die aan het woord 'singer-songwriter' kleven: bloedserieuze ontboezemingen, humorloos zelfbeklag en gratuite verontwaardiging. Het resultaat van dit alles is een meeslepende mix van humor, ontroering en muzikaliteit. En wat dat laatste betreft: Jeroen verrast met virtuoos gitaarspel, een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities, die vele uithoeken verkennen van pop, jazz en levenslied. 'Miljoenen Idioten' is een unieke aanwinst voor de Nederlandse podia. Niemand doet wat Jeroen Kramer doet.

De pers over Jeroen Kramer: ,,Een liedjesschrijver, zanger en gitarist van formaat…een schot in de roos…'' (Musicfrom.nl).

Het Oude Raadhuis

Zaterdag 12 oktober - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie