Thijs van Domburg als superheld in 'De Wraak van de Koolmees'

27 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - In zijn vorige programma 'Van Nare Mensen en de Dingen die kapotgaan' redde Thijs ons hele land nog van de ondergang, dit keer pakt hij het kleinschaliger aan. Op woensdag 9 oktober om 20.30 uur is hij te zien in 'De Wraak van de Koolmees'.

Terwijl hij alleen maar oog had voor het grote geheel, holde ondertussen zijn buurt achteruit. Thijs vindt het tijd om in te grijpen. Hij meet zich een superkracht aan, maakt een kostuum en gaat op pad om orde te scheppen in de chaos. Dit alles met maar één doel: mensen gelukkig maken. 's Avonds is hij een doodgewone cabaretier, maar overdag verandert hij in... De Koolmees!

Thijs van Domburg is lid van comedy-collectief Comedytrain, winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival en Cameretten-finalist. Zijn eerste programma, 'Van Nare Mensen en de Dingen die Kapot Gaan', werd genomineerd voor de Neerlands Hoop en met dit programma introduceerde hij het genre 'science fiction-cabaret' in Nederland. Verder schreef hij voor 'Dit was het Nieuws' en 'Spijkers met Koppen'. En niet te vergeten ook stripmaker, sinds de comic '2017' in de winkels ligt. Thijs speelt nog wekelijks in Toomler, waar hij het publiek moeiteloos inpakt met zijn zwartgallige kijk op de wereld en de verbazend fanatieke wijze waarop hij deze brengt. Het Parool noemde 'Van Nare Mensen en de Dingen die kapotgaan' ,,een zelfverzekerd debuut'' en Van Domburg ,,een rasverteller''(****).

Het Oude Raadhuis

Woensdag 9 oktober - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie