Kleurrijke en muzikale voorstelling van het Ro Theater

27 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Regisseuse Alize Zandwijk maakte met 'Vreugdetranen drogen snel' een ultieme samensmelting van theater, dans en muziek, van bizarre verhalen en grote emoties. Een wereld waarin verschillende ontroerende, hilarische, bizarre en groteske verhalen door elkaar lopen. De voorstelling is geïnspireerd op de energieke, magische en muzikale films van de Servische filmmaker Emir Kusturica en de romans van Gabriel García. 'Vreugdetranen drogen snel' is een omarming van alle aspecten van het leven.

Het Rotterdams theatergezelschap Ro Theater zal dit seizoen voor het eerst te zien zijn in De Meerse met Vreugdetranen drogen snel' op maandag 14 oktober in de grote zaal. Aanvang: 20.15 uur.

'Vreugdetranen drogen snel' speelt zich af op de bruiloft van Elsa en haar aanstaande man. Het wordt bruiloft die alle kanten opgiert. We maken kennis met de oma die weet dat je het leven niet kunt sturen, maar met lede ogen moet toezien hoe anderen keihard proberen dat wel te doen. De doorgedraaide filosoof die zijn ideeën vertaalt in opmerkelijke verhalen en vreemde moppen. De man die zich dood eet. De jongen die alles verliest en die ongelukkig is in de liefde. Het blinde meisje dat meer ziet dan de anderen. Vrijheidszoekers, gekken, gelukzoekers, sjacheraars en gokkers, iedereen heeft zijn plek. Met: Gijs Naber (Arlecchino 2012 voor zijn rol in 'Dood van een Handelsreiziger', 'Lang en Gelukkig'), Jack Wouterse ('SLAAF', 'Lang en Gelukkig'), Herman Gilis, Fania Sorel, Sylvia Poorta, Hannah van Lunteren, Yahya Gaier, multi-instrumentalist en acteur Beppe Costa (Orkater), Oleg Fateev en dansers Angelina Deck, Charlotte Goesaert en Miquel de Jong.

Trouw over de voorstelling(*****): ,,De kracht van de voorstelling schuilt in een zuigend mooi evenwicht tussen levenslust en melancholie, in een prachtig tussen beeldspraak en nuchterheid meanderende tekst (Rik van den Bos) en in betoverende beelden. (…) wonderschoon theater. Met zeldzaam sterk ensemblespel.''. De Volkskrant gaf de voorstelling 4 sterren.

De Meerse grote zaal

Maandag 14 oktober - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie