Hoofddorp (zon) klopt koploper VVIJ

29 september 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Na de gevoelige tik bij Nieuw Utrecht mocht het team van Jimmy Simons op zoek naar eerherstel tegen koploper VVIJ.

"We winnen 3-2, voor het thuispubliek leek het op billenknijpen maar ik vind dat we terecht hebben gewonnen. Mijn achterhoede had ik op niet minder dan vier plaatsen gewijzigd. Alleen Twan Elfers speelde op zijn eigen positie. We hadden pech dat Yannick Steffens na twintig minuten geblesseerd uitviel. En dan is het alleen maar mooi als zijn vervanger Rigi Graanoogst de voorzet geeft bij het winnende doelpunt.

We begonnen uitstekend, door doelpunten van Necmettin Imac en Nick de Jong kwamen we op 2-0. Daarna werd het frivool en daar profiteerde VVIJ nog voor rust twee keer van. We hadden zelfs geluk dat de bal in de slotfase op de lat kwam, anders was het 2-3 geweest. Toch ging VVIJ lekkerder de rust in dan wij.

De vraag was dus: hoe komen we uit dat negatieve gevoel? Het antwoord hebben we zelf na rust gegeven. In een sterke fase scoorde Nick de Jong op aangeven van Rigi Graanoogst de 3-2. Daarna ging VVIJ op zoek naar de gelijkmaker en in die fase verzuimden wij voetballend te profiteren van de ruimte die VVIJ bood. Het is een moeilijke afdeling waar iedereen van iedereen kan winnen. Volgende week krijgen we het weer lastig thuis tegen United/DAVO."