Puntloze patstelling DSOV

29 september 2013 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN - DSOV trainer René Anneese had graag willen winnen of een punt pakken tegen DCG, dat als een van de grootste kanshebbers wordt gezien in de derde klasse C. "En als je dan ziet hoe blij zij zijn met deze overwinning, dan doen wij het gewoon goed. DSOV debuteert in de derde klasse. De jongens zijn er heel intensief mee bezig, ik had hun een beter resultaat gegund. Als ik uitga van een punt in uitwedstrijden en drie thuis, dan hadden we nu acht punten moeten hebben. En we hebben er negen."

Anneese sprak van een patstelling op het veld. "Beide teams hanteerden een zelfde spelwijze. Daardoor ontstonden er vooral na rust nauwelijks momenten voor de doelen. Spijtig genoeg voor ons werd hun invaller, de nummer zes een kwartier voor tijd aan de verkeerde kant gedekt. Zo kon hij wegdraaien en hij schoot de bal in de kruising." DSOV wisselde aanvallend, zelfs doelman Jan Ziere ging in de laatste minuut mee naar voren bij een corner, maar de gewenste en op basis van instelling en inzet verdiende gelijkmaker viel niet.

DSOv schoot lekker fel uit de startblokken. Dat leverde Thierry van Veen al binnen twee minuten een gele kaart op. Het weerhield de nummer tien van DSOV er niet van zijn duels gedurende de hele wedstrijd lekker vol in te blijven kleunen. Ook Robert Mooij deed het goed op het middenveld, hij had echter de pech de bal vol in zijn gezicht te krijgen na een duel. Mooij speelde nog een tijdje door maar vroeg na een aantal minuten toch om een wissel omdat hij geen zicht had in zijn rechter oog. Pech voor hem, pech voor DSOV.

Op dat moment leidde DSOV dankzij een treffer van Tyrone Carolina na voorbereidend werk van Rick Gladon. Vlak daarvoor zag Brian Wilderom een schot op de vuisten van de keeper belanden. De aanval ging door en DSOV kwam verdiend op voorsprong. DCG werd gevaarlijk uit een corner maar Jan Ziere hield zijn doel schoon. Achterin was DCG niet zeker na de 1-0 en DSOV verzuimde te profiteren. "Waarom schieten we niet gewoon?" vroeg René Anneese zich hardop af nadat goed druk zetten van DSOV balbezit opleverde.

Kort na de noodgedwongen wissel van Rober Mooij kreeg DSOV een tweede domper te verwerken. Roy Ouwens liet zich in de luren leggen en ten koste van een overtreding probeerde hij zich te herstellen. De strafschop werd goed ingeschoten, Jan Ziere ging de verkeerde kant op: 1-1. DSOV kon geen passend gevolg geven op de goede openingsfase waardoor het laatste kwartier voor rust rommelig was.

Dat beeld zette zich na rust voort. DSOV drong vlak na rust wel aan, Rick Gladon schoot de bal naast. Daarna ontstonden er lange tijd geen momenten voor de beide doelen. In de 72e minuut was het opeens toch 1-2. Na een dekkingsfout bij DSOV werd de bal uit de draai in de kruising geschoten. DSOV wisselde aanvallend, DCG probeerde in de omschakeling de beslissende goal te zoeken. Zonder succes.

Zo bleef het tot de laatste minuut van de blessuretijd spannend. Met iets meer geluk had DSOV een gelijkspel uit het vuur gesleept. Een van richting veranderde bal werd door de doelman van DCG via de lat over het doel gewerkt en in de voorlaatste minuut had Bianco Carolina misschien wel recht op een strafschop toen hij zich door de DCG-verdediging heen probeerde te worstelen. Het leek op haken, maar scheidsrechter Van der Geest zag het anders: hij gaf een doeltrap.

Diep in blessuretijd draaide Rick Gladon zich nog een keer vrij. Met een puntertje probeerde hij de doelman te verschalken en een punt te redden. Het werd een corner. Bij de laatste corner kwam zelfs doelman Jan Ziere naar voren. Het bleef echter 1-2, DCG blijft op favorietenkoers en vierde dat uitbundig. Debutant DSOV baalde van de nederlaag en dat zegt veel over de ambities van het team van René Anneese.

Bij de foto's: 1 Tyrone Carolina scoorde de openingstreffer (archieffoto Ron van der Steeg nov 2012) en 2 het puntertje van Rick Gladon in blessuretijd (foto Inge van der Steeg)