Casper Dirkx geïnstalleerd als kinderburgemeester

29 september 2013 om 00:00 Nieuws

HALFWEG - De jarige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft een kinderburgemeester: de 10-jarige Casper Dirkx. Hij werd zaterdagmiddag plechtig geïnstalleerd door zijn 'collega' burgemeester Pieter Heiliegers.

Casper verdiende de titel met zijn verhaal over de vraag: 'wat zou je doen als je de burgemeester was?' Een verhalenwedstrijd onder alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van de vijf basisscholen in de gemeente. Hij maakte er niet alleen een fantastisch verhaal van, voegde er een mooie tekening bij en hij schreef het ook nog eens met de hand. ,,En dat kom je niet veel meer tegen'', aldus burgemeester Heiliegers die Casper vervolgens de speciaal ontworpen kinderambtsketen omhing. In zijn functie als kinderburgemeester is Casper erbij als straks de echte burgemeester sinterklaas verwelkomt.

In de afgelopen verjaardagweek vanwege het 150- jarig bestaan van de gemeente stond de jeugd centraal. Behalve de verhalenwedstrijd was er voor de groepen 1 tot en met 4 een kleurwedstrijd. Die werd gewonnen door de 7-jarige Maud van basisschool Halverwege. Dat deze school veel talent herbergt bewees wel het feit dat ook de winnaar van de tekenwedstrijd voor de groepen 5 en 6 op Halverwege zit: Michelle. Zij maakte een prachtige collage van de suikersilo's.

Voor meer zie de Hoofddorpse Courant van komende donderdag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie