Schade blijft voor HTC beperkt dankzij Nard Koppen

30 september 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Met een zieke Maurice Schulte en een zwakke Jorrit Kalkman keken de tafeltennissers niet uit naar de wedstrijd tegen Scylla 4 in Leiden. Ondanks een 6-4 nederlaag konden Hoofddorpers niet anders dan opgelucht weer terug naar huis.

Kalkman en Schulte werden in 3 games simpel opzij gezet waarna Koppen het heft in handen nam en zijn eerste wedstrijd won. Hij probeerde zo om de fysiek en mentaal zwakke teamgenoten weer op de rails te krijgen, maar dit lukte helaas niet. Het dubbel ging verloren en bij een achterstand van 4-1 en 6-2 bereidden de HTC-ers zich voor op het ergste.

Vervolgens wonnen Schulte en Kalkman ieder 1 wedstrijd en dankzij een goed spelende Nard Koppen bleef de schade beperkt, een 6-4 nederlaag. Door dit verlies komen de heren van Scylla op gelijke hoogte met HTC. Hilversum won met 9-1 van US3 en nam de koppositie over. De spanning is weer volledig terug in de strijd om het kampioenschap. Scylla staat door de winst op HTC 2e, met het gelijk aantal punten.

De dames van HTC 1 staan na 2 wedstrijden in de landelijke 2e divisie op 10 punten, precies in het midden.

Beide eerste teams spelen zaterdag 5 oktober om 15 uur hun thuiswedstrijd in het Li Ning tafeltenniscentrum aan de Lutulistraat 142 te Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie