'Volkstuinen Lichterstraat in desolate staat'

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Het volkstuinencomplex aan de Lichterstraat in Nieuw-Vennep verkeert in een 'desolate staat'. De tuinen zijn overwoekerd met onkruid en hier en daar liggen grote hoeveelheden afval. Dat schrijft de PvdA-fractie in een serie schriftelijke vragen aan het college van B en W.

De gemeenteraad fietste kort geleden door Nieuw-Vennep. Toen wezen bewoners van de Lichterstraat de raadsleden er al op dat het volkstuinencomplex slecht werd onderhouden. De PvdA-fractie ging er een kijkje nemen en kwam tot de conclusie dat dit nog zacht was uitgedrukt. De fractieassistenten Bert den Elzen en Willem Klijn willen weten of het college het afval wil laten verwijderen en het onkruid wil laten snoeien.

De achterkant van sommige achtertuinen aan de Jonkheer van de Pollstraat blijken in dezelfde desolate staat te verkeren. Ook zij zijn niet onderhouden. De gemeente heeft afgezien van geregeld onderhoud in verband met nieuwbouwplannen voor de straat. Die plannen zijn echter steeds uitgesteld, waardoor de tuinen nu zijn verpauperd. De PvdA'ers willen van het college weten of het bereid is met woningcorporatie Ymere te overleggen om ervoor te zorgen dat de tuinen weer in goede staat worden gebracht en daarna netjes worden onderhouden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie