MeerWaarde op zoek naar vertellers voor Levensboeken

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - "Heel bijzonder en ik ben bijzonder erkentelijk voor dit initiatief. Mijn leven is voorgoed vastgelegd en ik ben er erg blij mee.'' Dat is een van de reacties in kader van het project Levensboeken. Initiator is het sociaal cultureel werk voor senioren, onderdeel van MeerWaarde.

In een periode van ongeveer zes maanden maakt een vrijwilliger met de oudere afspraken om het persoonlijke levensverhaal vast te leggen. Ter afsluiting maakt de vrijwilliger het levensboek aangevuld met foto's en andere documentatie. Gezamenlijk wordt bepaald wat er in het boek komt. Het boek wordt het persoonlijk eigendom van de oudere. De kosten worden beperkt tot de kosten voor het maken van het boek.

Deelnemende ouderen hoeven niet geboren te zijn in Haarlemmermeer. De enige voorwaarden zijn de leeftijd en dat de deelnemer nu inwoner is van Haarlemmermeer. Het sociaal cultureel werk start eind oktober een nieuwe ronde Levensboeken voor alle bewoners van Haarlemmermeer boven de 65 jaar.

Voor meer informatie over het samen maken van een levensboek: Anneke Koenders, (023) 569 88 65 of anneke.koenders@meerwaarde.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie