Twee clubrecords bij estafette kampioenschappen

30 september 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Met 10 teams was Atletiek Vereniging Haarlemmermeer afgelopen weekend paraat bij het NK estafette in Amstelveen. Het leverde voor de junioren jongens A en de meisjes junioren C een clubrecord op.

Op een gloed nieuwe baan werd zaterdag begonnen met de pupillen. Samen met trainer Lars was er door Josephine Bockstael, Dana Stuart, Ilse Hoogeveen en Amy Moore goed getraind voor het NK. Het resulteerde in een 18de plaats in een tijd van 38.79 seconden voor de meisjes. Ook de jongens met startloper Jesse Terpstra, Siem Bosch, Luc van Uxem en Cas den Braber deden het uitstekend met 38.39 seconden op de 4x60 meter.

De junioren jongens A hebben in de aanloop naar het kampioenschap het serieus aangepakt. Het team bestaande uit Maarten van der Winden, Marnix Bockstael, Rutger Postma en Ivar Moinat had tot doel de finale te halen op de 4x100 meter. Ondanks matige wissels komt het team met 44.87 seconden in de finale. Het tweede doel is om het clubrecord te pakken. In de finale is het erop of eronder. De wissels zijn een stuk beter, maar zeker niet optimaal. Toch verbeteren zij het clubrecord uit 1994. Hun tijd van 44.52 seconden levert een 5de plaats op.

Op zondag zijn de junioren D en C aan de beurt. Als eerste start het Zweedse estafette team. Merel van der Marel is startloopster over 400 meter. Gevolgd door Merel Strijland (300 meter), Beau Winnubst (200 meter) en Judy van der Drift (100 meter). De verschillende wissels gaan goed en het team wint met ruime voorsprong hun serie in 2.27.31 minuten. Na lang wachten eindigt het team op een vierde plaats, 2/10 seconde van een bronzen plak.

De meisjes junioren C verrassen in hun estafette 4x800 meter. Ze verpulveren het clubrecord met een halve minuut. Starloopster Marjolein Bolten doet prima zaken. Het voorbeeld wordt door Esmée Mulders en Luca Reniers goed overgenomen. Voor Merel Strijland is het flink aanpoten doordat de andere teams hun snelste loopsters als laatste hebben staan. In een eindtijd van 10.32.27 minuten behalen ze een 9de plaats in de eindrangschikking.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie