Mudmasters vergroot teamgevoel judoka's Judo Yushi

30 september 2013 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Een team van 10 judoka uit de volwassenengroepen van Judo Yushi is afgelopen weekend actief geweest op de Mudmasters in Biddinghuizen. Ondanks dat er niet op tijd gelopen werd, wilden de judoka goed presteren en binnen de eigen startgroep het tempo hoog te houden.

De afwisseling tussen water, modder, klimmen en klauteren waren voornaamste uitdagingen die bedwongen moesten worden. Marcel Huisman, René Roelfsema, Michel van Glasenap, Pieter Treur, Roly van Leersum, Lennart Overbeek, Gerard Beelen, Sylvia en Joan Meekel lieten zien dat ook de oudere judoka van de Vennepse judoschool nog een goede conditie hebben. De meest uitdagende onderdelen, Monkey bar, Great Walls en Splash Jump werden zelfs met bravoure genomen.

De judoka kozen voor deelname aan dit fysiek uitdagende parcours omdat het een leuke manier is om de conditie te testen en er meteen gewerkt wordt aan het teamgevoel. Waar je normaal alleen op de mat staat kun je nu als team een prestatie neerzetten en elkaar helpen om een prestatie van niveau neer te zetten. Het team was dan ook al in de zomer begonnen met trainen op verschillende locaties.

Alle judoka wisten de eindstreep te halen en verklaarden dat ze zeker weer deel zullen nemen bij een volgend evenement.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie