Sublieme satire en tegendraads cabaret van Micha Wertheim in De Meerse

4 oktober 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Met slimme grappen en subliem trage satire weet Micha Wertheim zijn publiek te tergen. Met dubbele bodems brengt hij zijn publiek in een heerlijke verwarring. Wie op zoek is naar een moraal kan lang blijven zoeken, want als Micha Wertheim ergens een hekel aan heeft is het wel een voorgekauwde mening. 'Micha Wertheim Voor Je Het Weet' is al weer de zesde voorstelling van de tegendraadse theatermaker. Voorstellingen als 'Voor De Zoveelste Keer' en 'Micha Wertheim Voor Beginners' waren in vorige seizoenen ook in De Meerse te zien. 'Micha Wertheim Voor Je Het Weet' is op vrijdag 25 oktober te zien in de kleine zaal van De Meerse, aanvang 20.30 uur.

Waar het over gaat, is bij deze voorstelling minder belangrijk dan ooit. Het antwoord is altijd minder spannend dan de vraag. Als je nog niet weet waar je uit zal komen, is alles mogelijk. Waarom dan verklappen waar de voorstelling over gaat? Voor je het weet heb je de kaartjes in huis, voor je het weet zit je in de zaal, voor je het weet is het begonnen en voor je het weet is het weer voorbij. Geniet van de onzekerheid, want laten we wel wezen, als je het eenmaal weet, slaat de verveling toe.

De regie van 'Micha Wertheim Voor Je Het Weet' is in handen van Dick van den Toorn. Naast cabaretier is Wertheim ook actief als wekelijkse columnist voor Vrij Nederland. Samen met Paulien Cornelisse en Jan Jaap van der Wal organiseert en presenteert hij eens per maand de verhalenmiddag 'Echt Gebeurd'. In 2010 werd Wertheim geselecteerd voor de 'Best of the Fringe Encore SERIES' in New York met het Engelstalige programma 'Amsterdam Abortion Survivor'. De pers over 'Micha Wertheim Voor Je Het Weet': ,,Wertheim heeft een heerlijk tegendraadse manier van denken die hij uiterst logisch opzet. (…) Het is bijna verontrustend hoe geraffineerd hij ook deze voorstelling weer opbouwt. Grandioos.'' (Trouw****).

De Meerse kleine zaal

Vrijdag 25 oktober - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie