Knap gelijkspel UNO

6 oktober 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Na de onnodige nederlaag bij Nautilus was Rik Verhage heel trots op zijn team dat het hooggeplaatste De Meer op 1-1 hield.

"Normaal gesproken ben ik nooit blij met een gelijkspel. Vandaag maak ik een uitzondering, er is keihard als team gewerkt met een goede instelling. Enige smetje is dat we weer uit een spelhervatting op achterstand kwamen. Ik was zelf als voetballer geen goede kopper maar ik zorgde er altijd wel voor dat mijn tegenstander ook niet doeltreffend kon koppen. Daar moet echt verbetering in komen.

De eerste helft was nog een beetje rommelig, na rust speelden we veel beter. Er werd beter opgebouwd, de samenwerking binnen het team was beter georganiseerd. Zo hoefde niemand meer onnodige meters te maken. Niels Lap stuurde Thies Christjans weg voor de voorzet die de gelijkmaker opleverde. Danny Handgraaf ging onder de bal door maar Robbin Schalkwijk schoot raak.

Vlak voor tijd kreeg Mitchel Duijzer de bal, hij behield de rust en het overzicht maar hij had pech dat zijn inzet op de binnenkant van de paal kwam. Vorige week hadden we drie punten moeten pakken, vandaag winnen we een punt. Ik ben trots en tevreden. Als promovendus zeven punten uit vijf wedstrijden halen is zo slecht nog niet."