Lotus wint ook van Baarn

7 oktober 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - In en tegen Baarn hebben de dames van Lotus afgelopen weekend een 20-16 overwinning behaald. Baarn is een jonge snelle ploeg, coach Paul Knol had daardoor maar een opdracht voor zijn dames: snel en divers spelen.

Het duel kwam in de eerste helft maar langzaam op gang. Na 10 minuten spelen stond het 3-2 in het voordeel van Lotus.. Met twee twee break-out aan Hoofddorp kant kwam er meer snelheid in het spel. Tessa Wooning scoorde, na lang afwezig te zijn geweest door een blessure, haar eerste doelpunt. Joyce v.d. Voort kon lekker doorbreken op de hoek, waardoor de rust werd behaald met een 10-7 stand in het voordeel van Lotus.

In de tweede helft werd de wedstrijd een stuk spannender, dit onder andere met veel penalty's over en weer. Simone Castien bleek hierbij de rots in de branding. Ook Ilse Vrijbloed stond haar mannetje en liet niks heel van de hoekspeelster van Baarn. Lotus kwam steeds meer in de wedstrijd. Joyce v.d. Voort bleef lekker scoren. Uiteindelijk gingen de Hoofddorpers met een 20-16 overwinning huiswaarts.

Volgende week is de laatste veldwedstrijd voordat Lotus de zaal in gaat.