Living History met een koninklijk tintje

7 oktober 2013 om 00:00 Cultuur

HAARLEMMERMEER - Elke zondag vindt er in Museum De Cruquius een speciale rondleiding plaats in de vorm van een toneelstuk: Living History. In de maand oktober, in het kader van de Maand van de Geschiedenis, hebben deze rondleidingen een koninklijk tintje en komt Willem I meedoen in het verhaal. Deze rondleidingen starten elke zondag om 13 en om 14.30 uur bij de balie van het museum. Meelopen met deze rondleiding kan voor de reguliere entreeprijs, aanmelden niet nodig.

Living History voorstellingen in Museum De Cruquius worden ook wel 'theatrale rondleidingen' genoemd. Het idee is dat via een verhaal over Nicolaas Cruquius, de naamgever van het gemaal, het publiek door het museum heen wordt geleid. De voorstellingen zijn zo gemaakt dat men zowel geschiedenis van Cruquius leert als dat men wordt vermaakt door het toneel in het museum. Elke voorstelling start bij de entree van het museum en eindigt bij de grote machine, welke ook wordt aan gezet ter demonstratie. Deze voorstellingen zijn geschikt voor jong en oud en erg leuk om met de familie samen te doen. Ze duren zo'n 45 minuten.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis zijn zowel Historisch Museum Haarlemmermeer als Museum De Cruquius open en zijn er leuke tentoonstellingen te bekijken. Voor activiteiten rondom deze maand zie de websites van beide musea.

Museum De Cruquius is op weekdagen geopend van 10 tot 17 uur en in het weekend van 11 tot 17 uur. Historisch Museum Haarlemmermeer is de hele week behalve op maandag geopend van 13 tot 17 uur. Meer info over musea zie www.museumdecruquius.nl en www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie