John F. Klaver en Herbie And The Guitarguy gaan naar Memphis

8 oktober 2013 om 00:00 Cultuur

NIEUW-VENNEP - De Amsterdamse John F. Klaver Band heeft zondag 6 oktober de Dutch Blues Challenge in Nieuw-Vennep gewonnen. De band won eerder in 2011 en zal opnieuw naar Memphis gaan om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de International Blues Challenge, die van 21 tot en met 25 januari zal plaatsvinden. Daarnaast neemt de winnende band deel aan de European Blues Challenge, die op jaarlijks wisselende locaties wordt gehouden. De plaats voor de editie van 11 en 12 april is Riga, Letland. De band zal bovendien begin mei optreden tijdens Moulin Blues in Ospel, één van de grootste bluesfestivals in Nederland.

Bij het in ontvangst nemen van zijn prijs als winnaar van de Dutch Blues Challenge was Klaver dermate geëmotioneerd dat hij geen woord meer kon uitbrengen. Bassiste Iris Sigtermans bedankte de Dutch Blues Foundation, de jury en het publiek. Klaver en zijn band lieten zeven bands achter zich.

In de categorie solisten/duo's deden twee duo's mee. Herbie And The Guitarguy verzekerden zich van een ticket naar Memphis. Harmonicaman Harbert Grezel en zanger/gitarist Henk de Ruiter spelen sinds halverwege 2011 samen.

Aan de International Blues Challenge in Memphis 2014 zullen 125 bands en 80 solisten/duo's deelnemen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie