Squasheredivisie op punt van beginnen

8 oktober 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Woensdag 9 oktober gaat de squasheredivisie weer van start voor de mannen. Net als vorig jaar strijden zeven clubs om de landstitel, waarbij Labee Group / SportCity Dordrecht de plek heeft ingenomen van All Inn Squash dat zich terugtrok uit de hoogste divisie van de Nederlandse squashcompetitie.

Opvallend is verder dat landskampioen Esrein '25 flink verzwakt begint aan het nieuwe seizoen. De titelverdediger uit Hengelo zag belangrijke sponsors afhaken en slaagde er daardoor niet in om haar toppers te behouden. Zo vertrok Europees kampioen Gregory Gaultier, de mondiale nummer twee, naar 'MeerSquash en is Nicolas Mueller dit seizoen niet meer actief in de SBN-Eredivisie.

Op papier is Penta-C HSRC De Diepput dit seizoen de grote favoriet voor het kampioenschap. De Hagenaars hielden hun vaste kern intact en spelen dit jaar wederom met o.a. Laurens Jan Anjema, Cameron Pilley, Sebastiaan Weenink en Raphael Kandra. Ook Grant Thornton / Victoria Rotterdam heeft met Peter Barker, Borja Golan, Piedro Schweertman, Renan Lavigne en Steve Cooke een sterke en uitgebalanceerde selectie en doet zoals altijd serieus mee om de landstitel.

Achter de roemruchte squashverenigingen uit Den Haag en Rotterdam lijken NLcom ICT Solutions / Squash Maastricht, 'MeerSquash Hoofddorp, Flevoparq Dronten, Esrein '25 en SportCity Dordrecht op papier aardig aan elkaar gewaagd, waarbij de beschikbaarheid en inzet van de topspelers aan de bovenkant waarschijnlijk de doorslag gaat geven.

De wedstrijden beginnen woensdag zoals gebruikelijk om 19.30 uur. De uitslagen en het speelschema van de SBN-Eredivisie is te vinden op Toernooi.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie