Pancratius ontbeert power voor een punt

13 oktober 2013 om 00:00 Specials

BADHOEVEDORP - Met Pancratius tegen De Meern stond er een aantrekkelijke wedstrijd op het programma: de nummer vijf van de ranglijst ontving de nummer twee. Maar de aanhoudende regen en de bij vlagen harde wind gooiden veel roet in het eten. Technisch wisten beide teams zich behoorlijk aan te passen aan de omstandigheden, uiteindelijk bleek het fysieke voordeel van de gasten doorslaggevend: 0-1.

De eerste helft was voor De Meern, alles bij elkaar creëerden de gasten drie echte doelkansen tegen de thuisploeg geen. In de veertiende minuut vlagde assistent scheidsrechter Sol namens Pancratius voor buitenspel. Scheidsrechter Zeeman liet doorspelen en Nick van Teeffelen was kansloos op de schuiver in zijn linkerbenedenhoek: 0-1. Scheidsrechter Zeeman ging nog wel naar zijn assistent Sol voor nadere toelichting, maar hij bleef bij zijn besluit.

In de slotfase van de eerste helft voorkwam Nick van Teeffelen met twee reddingen dat de wedstrijd halverwege al beslist zou zijn. Voorin kon Pancratius geen potten breken, doelman Damen van De Meern hoefde nauwelijks in actie te komen. Maar zolang het slechts 0-1 stond, viel er voor Pancratius nog iets te verdienen.

Na rust speelde Bobby Bosma in plaats van Jean Pierre Kerkeboom. Met de snelheid van Bosma aan de linkerflank had De Meern het af en toe behoorlijk lastig, tot echte doelkansen leidde dat niet. De wedstrijd was na rust nog meer in evenwicht dan in de eerste helft. Een kwartier voor tijd liet Ton Pronk Sander Aznar Martinez invallen voor Bas Pel. Drie minuten later schoot Aznar Martinez de bal venijnig in de korte hoek nadat hij goed had geanticipeerd op de actie van zijn directe tegenstander. Ten koste van een corner kon doelman Damen de gelijkmaker voorkomen.

Pancratius drong in het laatste kwart van de wedstrijd aan en dat leidde tot een aantal corners. In de 81e minuut wisselde Ton Pronk voor de derde keer. Yassine El Aboui verving Earvin Codfried en hij had de pech dat de bal na een corner in de scrimmage net niet goed voor zijn voeten viel. Zo bleef het bij proberen voor Pancratius, fysiek kwam de ploeg van Ton Pronk net iets tekort om De Meern pijn te kunnen doen. Eindstand 0-1.

Bij de foto's: Roy Deken (16) werkte hard tegen het fysiek sterkere De Meern, de échte supporters trotseerden de elementen, de gematigde fans gaven de voorkeur te kijken vanuit de warme en droge kantine (foto's Ron van der Steeg)