Voor UNO scheen de zon wél

13 oktober 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Het was een lange en intensieve zondag voor Rik Verhage.

"Ik ben zo trots op deze club, van de 44 jeugdtrainers waren er 32 op de speciale training van de AZ voetbalschool vanmorgen, ondanks het weer. Daar haal ik veel energie uit, net als uit de manier waarop mijn eigen team de wedstrijd bij NFC wint. Slecht weer of niet. NFC speelt al jaren op dit niveau en hoger, wij komen net kijken in de vierde klasse.

In de vierde minuut scoorde Robbin Schalkwijk 0-1 na een schitterende crossbal van Dennis Holthuis. Na een kwartier spelen werd het 0-2 na een vrije trap van Robbin Schalkwijk, de discussie is of Niels Lap de bal nog aanraakte of niet. Voorlopig houden we het erop dat Niels de 0-2 scoorde. In de 35e minuut werd het 1-2 na een aanval door de as, een verbeterpuntje.

In de 65e minuut werd het 2-2, weer door de as en daar ben ik toch wel een beetje pissig over. Na die gelijkmaker moest doelman Thomas Greveling van het veld omdat hij duizelig was na een botsing waarbij hij aan zijn hoofd werd geraakt. Met Dennis Holthuis onder de lat merkte je eigenlijk niets aan ons spel dat we onze eerste keeper hadden moeten vervangen. In de 70e minuut scoorden we uit een fantastische aanval, eentje waarop we regelmatig trainen, de 2-3. Robbin Schalkwijk gaf de assist en Niels Lap schoot van twintig meter raak.

De mooiste goal was een stift van Danny Handgraaf na een assist van Bas Romkes. Misschien dat we nog iets teveel liepen te genieten van die goal want NFC kwam meteen terug tot 3-4. Maar in de laatste minuut benutte Robbin Schalkwijk een strafschop nadat hij zelf was neergelegd: 3-5. Er wordt kei- en keihard gewerkt, misschien is het nog niet het mooiste voetbal dat we spelen maar ik ben enorm trots op mijn team."