Van Groningen KIOS geen herfstkampioen

13 oktober 2013 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - In de laatste veldwedstrijd van het seizoen hebben de korfballers van Van Groningen KIOS het lelijk laten liggen in Kudelstaart. Tegen het plaatselijke VZOD werd met 13-6 verloren.

Bij winst konden de Vennepers als herfstkampioen de zaal in gaan. Met het verlies is dat nu slechts met een derde plaats. Een behoorlijke domper voor het team van coach Gerben Donker.

De Vennepers haalden de rust met een 7-2 achterstand. In het tweede deel vochten zij zich terug, via doelpunten van Max Blom, Perry Kool en Tamara Haagsman, naar 7-5. VZOD liet KIOS niet verder komen en kwam terug in een flow en lipen uit naar een 13-6 overwinning.

"We hebben een hele goede periode met het team achter de rug", volgens coach Donker, "waarbij we wedstrijden waarin we misschien wat minder speelden maar wel bleven scoren en dat gebeurde vandaag niet. We horen in potentie bij de nummers 1 en 2. Het is dus aan ons om te laten zien dat we hierover heen kunnen stappen."

In de week van 28 oktober speelt KIOS in de Haarlemse Korfbalweek. Op zaterdag 9 november start de zaalcompetitie voor de Vennepers.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie