Heren HTC boeken grote overwinning

13 oktober 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - In het tafeltennis bolwerk van Avanti in Hazerswoude liet het eerste team van HTC zaterdag geen spaan heel van hun tegenstander. Met een 9-1 eindstand steeg de Hoofddorpse club naar de tweede plaats en doet weer vol mee voor het kampioenschap in de landelijke derde divisie C.

Jorrit Kalkman begon de uitwedstrijd enigszins gespannen, maar kon al snel overtuigen. Met een 3-0 overwinning zette hij meteen de toon. Maurice Schulte had het iets moeilijker in zijn eerste partij. Hij verloor de eerste game maar herstelde zich en trok de partij toch nog overtuigend naar zich toe. Nard Koppen was in zijn eerste partij vrij kansloos met een 3-0 nederlaag. Het dubbelspel werd weer een prooi voor de Hoofddorpers en dat betekende een 3-1 voorsprong.

Koppen herstelde zich echter meer dan uitstekend. Getergd speelde hij zijn volgende twee partijen tot winst. In het vervolg lieten ook Kalkman en Schulte geen steek meer vallen. Een meer dan verdiende 9-1 voorsprong was het fantastische resultaat.

Op precies de helft van de competitie staat HTC nu op de tweede plaats met 34 punten. Hilversum blijft lijstaanvoerder met 36 punten. Zaterdag 26 oktober speelt HTC thuis tegen hekkensluiter US.

Dames

Het damesteam van HTC was te gast bij VVV in Leidschendam. De topper van deze wedstrijd in de landelijke 2e divisie was Marijt van Kesteren-Pronk die al haar wedstrijden won. Suzanne Bijma scoorde ook één wedstrijd. Omdat de dubbel ook naar HTC ging eindigde de wedstrijd uiteindelijk onbeslist; 5-5.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie