Pak slaag voor BV Hoofddorp

14 oktober 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Na twee knappe overwinningen ging het afgelopen weekend even mis voor de basketballers van BV Hoofddorp. In het thuisduel kregen de Hoofddorpers met 56-79 een pak slaag van Akrides.

"Dit wordt een seizoen van pieken en dalen", laat coach Cor Guldemeester weten. "Dat wist ik in de voorbereiding al, maar het is wel jammer dat we uitgerekend tegen Akrides zo'n dal hebben."

Voor de wedstrijd bekeek Hoofddorp-coach Cor Guldemeester de warming-up van Akrides met de nodige aandacht. Als Hoofddorp een beetje goed zou starten gaf hij zijn ploeg een goede kans om te winnen. Veel Akrides-spelers kende hij wel, maar een paar jongens kwamen nog niet op zijn lijstje voor. Eén daarvan was Jeremy Sodusta, een jonge guard uit eigen Akrides-gelederen, met wat OG-bloed in de aderen. De ander was Nick Hoogendorp, die een verleden heeft bij KTC en De Hoppers. Twee uur later hadden de beide Akrides-ers een onuitwisbare indruk achtergelaten op Guldemeester. Zo jong als die twee zijn, met veel bravoure leidden ze de Akrides-aanvallen en met evenzoveel inzet werkten ze zich in het zweet in de verdediging.

En juist die inzet miste Hoofddorp. Akrides schuwde het harde werken niet, terwijl de thuisploeg bij de minste of geringste tegenslag het koppie liet hangen. "Dat was vorige week, tegen Landslake Lions, wel anders", laat Guldemeester weten. "Nu was iedere rebound voor Akrides dat ook in de aanval veel slagvaardiger was."

Voor rust was het duel eigenlijk al beslist. Akrides was op alle fronten beter en leidde kort in de tweede periode al met 17-40. Maar de thuisploeg toonde karakter en knokte zich nog enigszins terug in de wedstrijd. Onder aanvoering van Kevin van Duuren en Nando van Oostrum kwam Hoofddorp terug tot 33-47 bij rust. Meteen na de pauze trok Akrides weer van leer, maar wéér kwam Hoofddorp dichterbij. Ditmaal via Van Oostrum die Lennart Meijland twee keer de bal afsnoepte. Maar daarmee was de koek wel op voor de thuisploeg. Ook Akrides was slordig in die derde periode, de IJmuidenaren hadden echter wel het voordeel van een comfortabele voorsprong. Deze werd alleen maar comfortabeler omdat Hoofddorp er niet in slaagde de kloof te overbruggen.

In het laatste kwart bouwde Akrides de marge gestaag uit, met zo nu en dan een fraaie driepunter of een slimme steal, zodat Akrides een klinkende 56-79 overwinning kon bijschrijven.