Startschot voor een gezonde en sportieve jeugd

14 oktober 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - In de wijk Overbos is vrijdag 11 oktober het startschot gegeven voor een gezonde en sportieve jeugd. Het was de aftrap van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), dat feestelijk werd geopend. Sportservice Haarlemmermeer en MeerWaarde organiseerden sportieve, gezonde en sociale activiteiten onder de noemer 'Papa en Mama komen jullie buitenspelen?'.

Dat naast de kinderen ook de ouders centraal stonden had te maken met het feit dat 'SpelenderWijs' het thema was van de Week van de Opvoeding. Buitenspelen werd het door het slechte weer helaas niet, maar na het openingswoord van wethouder Jeroen Nobel leefden zo´n 200 bezoekers zich uit in het wijkcentrum en gymzaal de Boskern.

Meerdance verzorgde de warming-up van de middag met een openingsdans op het lied: 'Bewegen is gezond' van Kinderen voor Kinderen. Een dans die veel kinderen nog kennen van de Koningsspelen. Iedereen danste dus vrolijk mee! Zelfs een aantal ouders stonden enthousiast mee te swingen.

Door aan de verschillende activiteiten deel te nemen, probeerden de kinderen zoveel mogelijk stempels te verdienen. Een volle kaart konden ze inleveren tegen een leuk prijsjes. Zo konden kinderen deelnemen aan een ouder-kind run, ouder-kind spelletjes zoals Twister, estafettevormen en survivalrun op een luchtkussen.

Tijdens de actieve workshop 'Beweegkriebels' kregen ouders handige tips over het spelen met kinderen van 0-4 jaar zonder speelgoed in te zetten. Eén van de meest favoriete activiteiten van de middag was 'fietstamientjes'. Op een blenderbike konden kinderen hun eigen smoothie fietsen. Tot slot werd aan het eind van de middag de quiz petje-op-petje-af gespeeld met vragen over bewegen en voeding.

Jongeren Op Gezond Gewicht

Kinderen stimuleren om gezonder te eten en drinken en meer te bewegen is de boodschap van JOGG. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en is de beweging voor een gezonde jeugd in een omgeving. De gemeente Haarlemmermeer heeft zich daarbij aangesloten. Doel is dat iedereen in de wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken en ervoor te zorgen dat het een logische keuze is.

Het stimuleren van kinderen om meer water in plaats van gezoete dranken te drinken, is één van de speerpunten van JOGG-Haarlemmermeer voor de komende tijd. Water is overal beschikbaar in Nederland, een goede dorstlesser en bevat geen calorieën. Om het water drinken aantrekkelijk te maken voor kinderen, mochten de kinderen een flesje water versieren. Sponsor van de flesjes water was lokale JOGG-partner Zorg en Zekerheid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie