20 september 2013 om 00:00 Lokaal nieuws

Op de eerste herfstdag van het jaar start de campagne ‘Bollen voor de Buurt’, een initiatief van Bakker Hillegom. Het planten van bloembollen in de herfst is volgens de grootste Europese tuinspecialist essentieel om het beste resultaat in de lente te boeken. Om Nederland hier op een leuke manier aan te herinneren wordt met deze campagne opgeroepen op zoek te gaan naar een bijzondere openbare plek in Nederland die meer vrolijkheid en kleur verdient.

Bloembollen die in de herfst geplant worden gebruiken de winterkou in de grond die nodig is om in de lente tot maximale bloei te komen. Bollen voor de Buurt Met de campagne ‘Bollen voor de buurt’ wordt Nederland opgeroepen om in de eerste drie weken van de herfst op zoek te gaan naar openbare plekken die meer vrolijkheid en kleur verdienen. Deze kunnen op de Facebookpagina van Bakker Hillegom met een bloemetje op de kaart van Nederland worden aangewezen ofwel ‘gepind’. Naarmate de campagne vordert, raakt de digitale kaart vol met gekleurde bloemen die Nederland er een stuk fleuriger laten uitzien.

Kleurrijke voorjaarsbloei Nederlands’ bekendste tuinman Rob Verlinden kiest in samenwerking met Bakker Hillegom de uiteindelijke winnaar van de locatie in Nederland die het meest aan bloeiende bloemen toe is. Verlinden geeft het startschot op deze dag waarbij de in het voorjaar tot bloei komende bloembollen de grond in gaan. Verlinden weet als geen ander hoe belangrijk het is om samen met de buurt te kunnen genieten van bloemenpracht. “Vooruit denken in de herfst laat iedereen optimaal genieten van geur en kleur in de lente. De boodschap is wat mij betreft dan ook: Mens durf te kleuren met Bloembollen!”, aldus Verlinden.

Meer informatie over het planten van bloembollen: www.bakker-hillegom.nl/bloembollen-planten

www.facebook.com/bakker.nl  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie