Beveiliging winkels Schiphol op een hoger niveau

25 september 2013 om 00:00 Lokaal nieuws

Digitaal sleutelmanagement waar 1500 medewerkers gebruik van maken

Schiphol, 24-9-2013. Iedereen kent de winkels achter de douane (airside) op Schiphol. Dat zijn er veel. Alle winkels hebben weer eigen medewerkers, 1500 in totaal. De winkels gaan vroeg in de ochtend open en laat weer dicht. Hierdoor zal de medewerker die de winkel opent een andere medewerker zijn dan diegene die de winkel sluit. Dat maakt het sleutelmanagement ingewikkeld, in een omgeving waar veiligheid voorop staat. De KeyConductor van CaptureTech biedt de oplossing.

Alex van den Hoek is directeur van de Airport Retailers Association. Dit is de stichting die verantwoordelijk is voor de gezamenlijke aangelegenheden van de airside winkels op Schiphol. Hij vertelt dat het nieuwe systeem een noodzakelijke vervanging is om de grote hoeveelheid sleutels voor de medewerkers van alle winkels te managen. Van den Hoek: “het eerdere systeem voldeed na twaalf jaar niet meer aan de eisen. Met de ‘Key Conductor’ hebben we de mogelijkheid om eindeloos uit te breiden voor nieuwe medewerkers en nieuwe sleutels. Daarnaast is het niet meer mogelijk om het systeem te beschadigen door een sleutel die kapot of bijvoorbeeld nat is.” De gebruikers zijn volgens Van den Hoek tevreden. “Medewerkers van de winkels hebben een pas en een code. Na het doorhalen van de pas zien ze door middel van verlichting welke sleutel ze kunnen pakken. De medewerker die afsluit doorloopt het proces precies andersom.”

De KeyConductor is een product van CaptureTech. Het systeem is geschikt voor organisaties die te maken hebben met veel sleutels. Hierbij valt te denken aan zorginstellingen, warenhuizen of bijvoorbeeld financiële instellingen. Gebruikers loggen in met een pasje en / of een code en zien door middel van ledverlichting direct welke sleutel(s) zij dienen te gebruiken. Daarbij worden alle transacties door het systeem bijgehouden en gelogd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie