25 september 2013 om 00:00 Lokaal nieuws

De mensen achter en van de Kringloop zijn de helden van de ‘duurzame samenleving’. Maar degenen die halen en brengen zijn net zulke helden. Gezamenlijk ‘redden’ zij de wereld door hergebruik! Altijd al een held willen ontmoeten of zelf willen zijn? Breng dan op de Nationale Kringloopdag (NKD) op 5 oktober een bezoek aan een kringloopwinkel bij jou in de buurt. Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) organiseert in samenwerking met haar leden een feestelijk Open Huis. Diverse activiteiten op deze jubileum editie van de NKD staan in het teken van de Helden van de Kringloop.

Lang leve de Helden van de Kringloop Deze speciale jubileum editie van de NKD staat in het teken van de mensen die werkzaam zijn in de kringloopbranche. Zij zijn een belangrijke schakel tussen gebruik en hergebruik, in de wereld achter de kringloop. Het ophalen, sorteren en prijzen van spullen en het inrichten van de winkel zijn onder andere hun dagelijkse taken. Maar degenen die spullen brengen en kopen zijn ook belangrijk. Met zijn allen ‘redden’ zij de wereld door hergebruik, lang leve de helden van de Kringloop!

Kringloopwinkels aangesloten bij de BKN zetten tijdens de Nationale Kringloopdag op 5 oktober hun deuren open voor een breed publiek. Met diverse feestelijke activiteiten zetten zij alle helden in het zonnetje. Breng dus een bezoek aan een kringloopwinkel bij jou in de buurt en ontmoet jouw held van de kringloop! Of…wordt ook een held van de kringloop! Kijk op de website www.kringloopdag.nl om te zien welke kringloopwinkels in jouw buurt meedoen aan de Nationale Kringloopdag.

Investeren in het werkplezier Vintage is een trend, dat merken de bij de BKN aangesloten kringloopwinkels ook steeds meer. Het assortiment is breed, maar het publiek wordt ook steeds breder. Kringloopbedrijven zijn ambitieus en willen graag groeien. Een belangrijk aspect van de kringloopwinkels aangesloten bij de BKN is het investeren in het werkplezier van haar mensen. Leonie Reinders, directeur BKN: “In 2012 hebben we zo'n 8000 mensen werkgelegenheid geboden, waarvan het overgrote deel een afstand heeft tot de reguliere arbeidsmarkt. Ook werken er veel vrijwilligers in kringloopwinkels. Wij laten ze de krachtigste versie van zichzelf zijn en helpen ze weer op weg. Veel mensen uit deze doelgroep blijven lange tijd in een kringloopwinkel werken, waarna ze een (vaste) baan vinden in of buiten de kringloop.”

**EINDE PERSBERICHT Noot voor de pers, niet ter publicatie: Voor meer informatie: BKN (Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland) Contactpersoon: Leonie Reinders, Directeur, E l.reinders@bkned.nl, T 026-3514014, M 06-10130419  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie