30 september 2013 om 00:00 Lokaal nieuws

 Schieten met pijl en boog, mikken vanaf de kabelbaan en ten aanval met het zwaard: het verslaan van de draak was de kinderen van de Michaël School weer heel wat inzet waard.

In de vroegte op woensdag vol goede moed bijeengekomen op het veld, kwamen zij oog in oog te staan met de draak! Een rol die de kinderen van groep 7 en 8 graag op zich namen. Een goede samenwerking is vereist zo met z’n allen in het zelfgemaakte drakenkostuum. Eén misstap en de draak zou zichzelf ten val brengen en dat is nu juist de taak van de kinderen van groep 1 tot en met 6. Maar het gaat goed: de draak blijft overeind en de geïmponeerde leerlingen trekken ten strijde. Door de verschillende door groep 7 en 8 voorbereide en begeleide spellen te spelen, weten de jongere kinderen menig (innerlijke) draak te verslaan. Er wordt gezwoegd en gezweet, maar ook gejuicht als een van de kinderen de pijl recht in het oog van de draak weet te schieten.

Maar van al dat overwinnen wordt je wel hongerig: gauw naar het Koekenbos waar de drakenhapjes aan de bomen groeien. Al moet je die dan wel als blindeman weten te vinden… Al met al een bijzonder geslaagde viering van het Michaëlfeest. uniek-leerplan.nl

woensdag 25 september 2013

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie