30 september 2013 om 00:00 Lokaal nieuws

 Van 7 tot 13 oktober is het De week Van De Opvoeding. Veel kinderen lopen vast door de druk van school of de maatschappij. Op maandag 7 oktober is er een gratis bijeenkomst voor ouders die zien dat hun kind op welk vlak dan ook, vast loopt. “Iedereen is bijzonder en heeft zijn eigen kwaliteiten. De kunst is om die te ontdekken en vanuit je eigen sterke punten je leven te leiden. Als je merkt dat je kind niet lekker in zijn vel zit of de resultaten op school achteruitgaan, kan coaching een effectief en snel hulpmiddel zijn,” vertelt Anita, coach en trainer bij KitsKootsj Praktijk voor Coaching en Weerbaarheid.

KitsKootsj gebruikt snelle en effectieve methoden om te werken aan een oplossing. MatriXcoaching is één van die methodes en kan worden ingezet bij leerproblemen, faalangst, angsten en ander ‘gedoe’. “Vaak ervaren kinderen chaos in hun hoofd. Door orde te brengen in deze chaos en een handigere leerstrategie te ontwikkelen, kunnen ze soms meerdere niveaus vooruit gaan. Kinderen leren dus hóe ze handiger kunnen leren. Als het fundament goed is, dan kan de rest van de lesstof ook makkelijker worden opgenomen.

Net als bij leerproblemen, zijn emoties, ook onhandige strategieën. Daar gaan we tijdens de coaching mee aan de slag, zodat je de volgende keer anders reageert op de situatie. Dit geldt voor faalangst, allerhande angsten, boosheid, verdriet en pijn zonder medische oorzaak. Door de sessies verandert de beleving, dat kan heel snel gaan. Er zijn maximaal één tot vier sessies nodig.”

Naast coaching kunnen ouders inzicht krijgen in het waaróm van bepaald gedrag, of aandoeningen van hun kind. Kinderen spiegelen de blinde vlekken van hun ouders. Als iets je raakt, kun je er van uit gaan dat er een boodschap achter zit. Als bij de ouder het ‘kwartje’ is gevallen, dan gaat het met het kind vaak direct beter. Kinderen spiegelen namelijk ook dat het goed gaat. Het mooie aan deze manier van werken is, dat het kind helemaal niet hoeft te komen en toch profijt heeft van de sessies. Problemen met gedrag, gezondheid, zindelijkheid, afscheid nemen, moeite met slapen, angsten, spel, e.d. kunnen minder worden. Het is prachtig om te zien hoe kinderen in korte tijd enorme sprongen vooruit maken. De gratis bijeenkomst “Hoe help ik mijn kind?” vindt plaats in de praktijk van KitsKootsj, aan de Vlasstraat 6 in Nieuw Vennep. Op 7 oktober van 9.00 tot 11.30 uur. Geïnteresseerden krijgen informatie over mogelijke oorzaken van gedrag, spel of ontwikkeling en de mogelijke oplossingen. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk!

www.kootsjpraktijk.nl, info@kootsjpraktijk.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie