8 oktober 2013 om 00:00 Lokaal nieuws

Zaterdag stond voor de mannen van FIQAS Aalsmeer de thuiswedstrijd tegen Tachos op het programma, een ploeg die dit seizoen nieuw is in de eredivisie. Het leek op papier dus een makkelijke wedstrijd te worden. Maar… dat werd het niet. De bezoekers gingen furieus van start, waar FIQAS Aalsmeer een wat zwakker begin kende: de verdediging stond een beetje stil, waardoor de afstandsschutters van Tachos makkelijk konden uithalen en scoren. En aanvallend werd er wat slordig en gemakzuchtig gespeeld. Het gevolg was dat Tachos brutaal op 3-7 kon komen na een kleine tien minuten spelen. Hierna wist FIQAS Aalsmeer zich enigszins te herpakken en begon een inhaalrace die na 20 minuten de 9-9 opleverde. In de slotfase werden wat kansen gemist, maar wisten de Aalsmeerders wel op voorsprong te komen. Via 11-9 naar de 13-11 ruststand.

In de tweede helft werd het spel niet echt veel beter. FIQAS Aalsmeer behield de voorsprong wel, maar kon nooit echt afstand nemen. Daardoor kon Tachos de marge op twee houden en in de wedstrijd blijven. Al leunt deze ploeg wel zwaar op een paar spelers. Met een minuut of acht te gaan wisten de bezoekers zelfs weer bij te komen op één punt: 24-23. Pas daarna kwam er wat meer lucht na twee doelpunten op rij van Wai Wong en een fraaie break out van Robin Boomhouwer: 27-24. Remco van Dam verzilverde nog een vliegertje: 28-25 en de eindstand werd uiteindelijk 29-26. Het publiek had duidelijk niet de beste wedstrijd van de mannen gezien, al maakten de punten veel goed. Komende zaterdag moeten FIQAS Aalsmeer naar Arnhem voor een wedstrijd tegen AHV Swift en dan zal er duidelijker scherper gespeeld moeten worden. Doelpunten: Remco van Dam 7, Wai Wong 6, Robin Boomhouwer 4, Niels Poot, Frank Lübbert en Samir Begnhanem 3, Dustin Ligthart, Djordje Stevanovic en Jimmy Castien 1.

Uitslagen eredivisie heren FIQAS Aalsmeer - Red-Rag/Tachos 29-26 OCI/Lions – Kras/Volendam 29-30 E&O – AHV Swift 23-22 Quintus – Eurotech/Bevo 16-24 Hellas – JMS/Hurry Up 17-32

Stand eredivisie 1. Kras/Volendam 4-6 2. Pals groep/E&O 4-6 3. AHV Swift 4-5 4. FIQAS Aalsmeer 4-5 5. Eurotech/Bevo 4-5

Programma eredivisie heren Zaterdag 12 oktober, 20.45 uur: AHV Swift - FIQAS Aalsmeer Zaterdag 19 oktober, 20.30 uur: FIQAS Aalsmeer – Pals groep/E&O Zaterdag 26 oktober, 20.30 uur: FIQAS Aalsmeer - Hellas Zaterdag 9 november, 20.15 uur: Quintus – FIQAS Aalsmeer Zaterdag 16 november: BeNeLux Liga:FIQAS Aalsmeer - Handbal Kaerjeng Zondag 17 november: BeNeLux Liga: FIQAS Aalsmeer – Red Boys Differdange Zaterdag 23 november, 20.45 uur: FIQAS Aalsmeer – OCI/Lions

Zondag: FIQAS dames thuis De dames van FIQAS Aalsmeer spelen a.s. zondagmiddag, 13 oktober, thuis in de Bloemhof. Tegenstander is het Haagse Hellas, de nummer vier van de ranglijst. De Aalsmeerse dames hebben tot nu toe nog geen punten behaald, dus zullen ongetwijfeld strijden voor een goed resultaat. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Daarna, om 15.40 uur, speelt ook het tweede herenteam van FIQAS Aalsmeer, dat uitkomt in de Eerste Divisie, nog thuis tegen DSS/Aristos.

Openingstoernooi voor handbaljeugd Het komend weekend – zaterdag 12 en zondag 13 oktober – wordt in de Amsterdamse Sporthallen Zuid het openingstoernooi voor de jeugd gespeeld. De E- en D-jeugd spelen op zaterdag, de C-, B- en A-jeugd op zondag. FIQAS Aalsmeer doet met een flink aantal teams mee, die zich op deze manier voorbereiden op het nieuwe zaalseizoen.