Kamerkoor Nos ta Canta viert jubileum met ‘Wonderlijke Variaties’

27 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Ooit begonnen in een huiskamer, nu 35 jaar later uitgegroeid tot het langst bestaande kamerkoor van Haarlemmermeer. Kamerkoor Nos ta Canta bestaat 35 jaar en viert dit met twee jubileumconcerten met de titel ‘Wonderlijke Variaties’. De gastmusici zijn het internationaal bekend staande Gaudi Strijkkwartet, tenor Emile van der Peet en organiste Kirstin Gramlich. Zaterdag 9 november 20 uur in de Witte Kerk in Nieuw-Vennep en zondag 10 november 15 uur in de podiumzaal van Pier K, in Hoofddorp.

Nos ta Canta begon in 1978 als huiskamerkoor met alleen vrouwen. De mannen van die vrouwen wilden ook meezingen en zo werd het een gemengd koor. De ambitie en kwaliteit steeg en nu, 35 jaar later, is het koor uitgegroeid tot een kamerkoor: een gemengd koor met ongeveer 23 leden dat muziek zingt voor kleine bezetting. De koorleden houden van hard werken en samen muziek maken, dat doen ze met veel plezier. Het oudste kamerkoor van de Haarlemmermeer staat bekend om haar gevarieerde repertoire, dat niet altijd de bekende weg volgt. Het waren 35 bewogen jaren en alle emoties uit deze periode heeft Nos ta Canta samengebracht in dit jubileumconcert met de titel ‘Wonderlijke Variaties’.

Het koor heeft een afwisselend programma samengesteld. Hoogtepunt van de avond is de première van het stuk ‘Wondrous Light’. Arjan van Dijk, de huidige dirigent is de componist en het jubileumconcert ontleent haar titel aan dit stuk.

Als u interesse heeft in het bijwonen van een zeer gevarieerd koorconcert komt u

Op zaterdagavond 9 november is het eerste concert in de Witte Kerk in Nieuw-Vennep, Hoofdweg 1318, (19:30 kerk open). Het tweede optreden is op zondagmiddag 10 november in de Podiumzaal van Pier K in Hoofddorp, Raadhuisplein 9 (14.30 zaal open).

Kaarten aan de kassa € 15 voor volwassenen en € 10 voor kinderen. In de voorverkoop € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. Kaarten zijn te bestellen via info@nostacanta.nl. Meer informatie en het gehele programma op www.nostacanta.nl.

Bijschrift foto: Kamerkoor Nos ta Canta; 'een dag niet gezongen, is een dag niet geleefd'.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie