Gelijkspel stemt UNO niet tevreden

27 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Tegen De Meer was Rik Verhage blij met een punt, tegen Ouderkerk vond hij dat zijn team had moeten winnen. "We hebben meer kansen gecreëerd dan de tegenstander. Grote kansen, vooral in de tweede helft. We kwamen al heel vroeg op voorsprong maar die goal werd ten onrechte wegens buitenspel geannuleerd.

Ik vind trouwens dat het arbitrale trio de wedstrijd negatief heeft beïnvloed. Daar baal ik oprecht van, ik ben een voorstander van eerlijk spel. Als het aan mij lag, werd daar meer aandacht aan besteed door de officiële instanties. Nu werd het na een kwartier spelen 0-1 na een fout in onze achterhoede. In de 30e minuut scoorde Danny Handgraaf de gelijkmaker en twee minuten later was ik wel blij met een in mijn ogen foutieve beslissing van de scheidsrechter.

Thomas Greveling, die na rust een aantal prima reddingen verrichte, ging in de fout en Ouderkerk scoorde. Maar de scheidsrechter vond dat Thomas zijn hand op de bal had, dus hij keurde die treffer af. Na rust hebben wij de meeste kansen gecreëerd en na een hakje van Thies Christjans dat nog werd gekeerd schoot Robbin Schalkwijk de bal in. Volgens de scheidsrechter werd de bal van de lijn gehaald, zelfs vanaf mijn positie kon ik zien dat de bal een halve meter over de doellijn was geweest. Omdat we het presteerden nog drie keer vanaf vijf meter de bal over het doel te schieten bleven we op een punt steken vandaag."