Eerste nederlaag Zwanenburg

27 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Net als tegen VVA/Spartaan vond Edwin Eefting zijn ploeg niet goed spelen. "Het lijkt wel alsof wij als het slecht weer is ook slechter gaan spelen. Nou vond ik Bloemendaal ook niet best maar zij knokten er wel voor. En op die momenten komen wij vooral op het middenveld tekort. Ik moet maar eens goed nadenken hoe we dat het beste kunnen oplossen.

Als je het spel van beide teams beschouwt dan was een gelijkspel vandaag wel de verhouding. Maar de overwinning van Bloemendaal was niet onterecht. Voor rust speelden we tegen de harde wind in en geen van beide ploegen slaagde erin echte kansen te creëren. Met de harde wind in de rug verwachtte ik dat we na rust wel het verschil zouden moeten kunnen maken.

We begonnen de tweede helft nog wel redelijk met een paar mogelijkheden maar nadat Bloemendaal de mouwen nadrukkelijk had opgestroopt werd Zwanenburg afgetroefd op inzet. Een doelpunt van Bloemendaal werd afgekeurd omdat Remco van Schagen zou zijn gehinderd bij een corner. Daarna kreeg Bloemendaal een strafschop na een in mijn ogen correcte sliding van Tim van Noord. Dat was de 1-0.

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat er een aantal minuten later wel een moment was waarbij de bal op de stip had gemogen, dus onterecht is de overwinning van Bloemendaal niet. We hebben nu twee matige wedstrijden gespeeld, de eerste periode is voor DCG en DSOV is ons ook gepasseerd op de ranglijst. We moeten er van de week maar eens rustig over gaan praten hoe we de draad weer op gaan pakken."