Klinkende overwinning voor Lotus in eerst zaalwedstrijd

28 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Afgelopen zondag begonnen de dames van Lotus aan hun eerste wedstrijd van de zaalcompetitie. Er werd gespeeld tegen de dames van ZSC, een nog onbekende tegenstander. Lotus had het voorrecht om de zaalcompetitie in hun eigen zaal te starten. Zo werden de dames dan ook door veel supporters aangemoedigd en kreeg elke speelster een enthousiaste pupil met zich mee.

Na het praatje van de coach, met als doel de meiden met strijdlust het veld op te sturen, begonnen ze erg gemotiveerd aan de eerst helft. Veronica Bakker opende de score in de eerste minuut. Deze werd al snel opgevolgd door mooie treffers van Joyce van der Voort, Elaine van Wooning en Sharon de Wild. Ook Simone Castien stond haar 'mannetje' en wist veel ballen tegen te houden. Al snel kwam Lotus erachter dat dit een zware pot zou worden. Een strijd met de tegenstander, maar ook met zichzelf speelde Lotus af en toe parten. De leiding tolereerde absoluut geen weerwoord in beslissingen wat Lotus een paar keer 2 minutenstraffen heeft opgeleverd. Lotus had ook het nadeel dat veel aanvallende acties niet beloond werden met een penalty, waar de tegenstander wel werd beloond met 5 penalty's over de gehele wedstrijd.

De Hoofddorpers gingen uiteindelijke wel met een 14-5 stand de rust.

Bij aanvang van de tweede helft bleven de Hoofddorpers goed overeind al werd het wedstrijdbeeld wel wat rommeliger aan beide kanten. Lotus had er zichtbaar moeite mee dat veel beslissingen in hun nadeel werden beslecht en dat kwam niet ten goede van de kwaliteit in speelwijze. Toch wisten zij grotendeels het hoofd koel te houden maar werden er wel onnodige fouten gemaakt. Melanie Knol en Joyce van der Voort wisten ervoor te zorgen dat Lotus de punten bleef binnenhalen. Ook kregen de meiden van Lotus dan hun eerste penalty in de 20e minuut. Deze werd zonder twijfel raak geschoten door Joyce van der Voort. Ondanks enkele tegenslagen haalde Lotus toch de volle winst binnen, 23-10.