Trumpets of the Lord geeft 'best of' concert

28 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

RIJSENHOUT - Het koor Trumpets of the Lord geeft zaterdag 23 november een 'best of the Trumpets' in het Lichtbaken aan de Rijnlanderweg in Rijsenhout. Het optreden onder leiding van Rob van Dijk begint om 20.15 uur, toegang kost 5 euro per persoon.

Een bevlieging", zo noemden sommigen het de start van het koor Trumpets of the Lord in 1969. Een groep enthousiaste jongeren, die onder leiding van Rob van Dijk begonnen met zingen van swingende gospels en negrospirituals zoals "Go Down Moses". Inmiddels is het koor bijna 45 jaar verder en blijken de Trumpets geenszins een bevlieging.

De oude kern van de groep is meegegroeid en zingt tussen de 20 à 35 jaar bij het koor. Hierdoor is er een bijzondere eenheid ontstaan tussen de leden. Men deelt de belangstelling voor het zingen met elkaar, maar deelt daarnaast ook lief en leed. Repetities hebben dan ook naast het instuderen van repertoire, een sociaal karakter. De leden hebben langzamerhand geschiedenis geschreven met elkaar.

Dirigent van het eerste uur is Rob van Dijk. Bekend bij het publiek zijn de talloze gezichtsuitdrukkingen (goed of afkeurende blikken, grimassen), de houdingen en gebaren waarmee de dirigent probeert het door diversiteit gekenmerkte koor in goede banen te leiden. Eén van zijn grootste verdiensten is ook, dat hij koorleden het gevoel bij kan brengen dat nodig is om een gezongen nummer meer te laten zijn dan een melodie met tekst, getuige het lied.

Voor meer informatie en reserveren: trumpets@pknrijsenhout.nl of (0297) 36 08 44. Er liggen tevens inschrijflijsten in de Lichtbaken en in De Reede.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie