Venneperhout verpaupert door onvoldoende geld voor onderhoud

28 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Staatsbosbeheer zegt niet genoeg geld te hebben voor een goed beheer van het recreatiegebied Venneperhout bij Nieuw-Vennep. Het wil daarom binnenkort hierover in gesprek gaan met Haarlemmermeer. Dat schrijft Staatsbosbeheer in antwoord op vragen van PvdA-Statenlid Gohdar Massom over het vandalisme en verloedering van het recreatiegebied.

Eerder deze maand trok PvdA'er Massom aan de bel voor verloedering van de Venneperhout. Staatsbosbeheer schreef het Statenlid terug bekend te zijn met de problemen zoals vandalisme, het overtreden van de zonering waar honden los mogen lopen en het zwerfafval in het gebied. Ook is er schade aan de aanwezige bomen.

Daarnaast zijn er in het nabije verleden meerdere malen kostbare recreatieve voorzieningen zoals banken, picknickplaatsen en informatieborden vervangen, nadat deze zijn vernield, in brand gestoken of beklad.

Een lokale aannemer voert nu elke twee weken beperkte beheertaken zoals maaibeheer. Maar volgens Staatsbosbeheer is dat onvoldoende. Er is dagelijks toezicht, handhaving en opruimen nodig. De organisatie zegt door de rijksbezuinigingen over onvoldoende geld te beschikken om de beheertaken goed te kunnen uitoefenen.

Staatbosbeheer gaat het gesprek aan met de gemeente om samen naar een oplossing te zoeken. Ook de provincie Noord-Holland wil in gesprek gaan met Staatsbosbeheer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie