Dik Trom op weg naar de Filipijnen

28 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - In het kader van de vriendschapsband tussen Cebu en Haarlemmermeer heeft burgemeester Theo Weterings tijdens zijn bezoek vorig jaar aan de Filipijnen het Dik Trom Center geopend. Een multifunctioneel buurthuis voor de Bajau, een bevolkingsgroep die ook wel bekend staan als zeenomaden.

Maar weten de mensen van de Bajau eigenlijk wel wie Dik Trom is. Dit hield in de afgelopen periode de medewerkers van de Meerwinkel bezig tijdens gesprekken aan de koffietafel. In theorie behoren ze dit te weten: bij de opening is immers een miniatuurtje van het bekende beeld van Dik Trom (achterstevoren op een ezel) geschonken met het verhaal erbij.

Toch had men bij de Meerwinkel het idee dat er meer aan te doen was. De mensen van de boekenafdeling hebben alle boeken over Dik Trom achtergehouden. Daarbij kwamen ook DVD's met Dik Trom-films boven water. De boeken zijn rijkelijk voorzien van plaatjes en de films zijn ook voor anderstaligen goed te volgen.

Vorige week is de complete serie van de Dik Trom boeken met DVD's overhandigd door Wil Hand van de Meerwinkel aan Jan Liefting van VHC. Dit met het verzoek die over te dragen aan de Bajau. Bij het eerstvolgend bezoek van Haarlemmermeerders aan Cebu krijgen deze die opdracht mee.

De Vriendschapsband Haarlemmermeer Cebu (VHC) trekt zich het lot van de Bajau aan en helpt bij de bouw van huizen en nu dus met een buurthuis. Haarlemmermeerse jongeren, die als MyCebu naar Cebu gegaan zijn, hebben ook fysiek geholpen met de bouw van huizen.

Voor meer informatie over VHC en de Bajau gaat men naar www.vhc-stedenband.nl.

De Meerwinkel is de kringloopwinkel van de Haarlemmermeer en gevestigd aan de Daalmeerstraat 9 in Hoofddorp. Meer informatie over de Meerwinkel is te vinden op www.meerwinkel.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie