Eerste overwinning in de zaal voor DSOV

29 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Gespannen begonnen de handbaldames van DSOV 1 aan de eerste zaalwedstrijd tegen Zeeburg 1. Het is een hoger niveau en eerder is al gebleken dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Het was dus zaak om geconcentreerd van start te gaan. Het tempo van Zeeburg lag hoog en wist dan ook al in een van de eerste aanvallen te scoren. DSOV reageerde hierop met een break-out. De offensieve verdediging van Zeeburg zorgde voor veel balverlies bij DSOV. Maar de stand bleef gelijk opgaan. DSOV wist vooral door individuele acties bij te blijven en uiteindelijk op voorsprong te komen vlak voor rust: 11-10.

In de eerste vijftien minuten van de tweede helft weet DSOV tot zes punten verschil uit te lopen op Zeeburg. Maar de dames uit Diemen gaven zich niet zomaar gewonnen en brengen het verschil terug tot drie punten. DSOV speelt in de laatste fase van de wedstrijd met weinig druk, waar Zeeburg juist met snelle aanvallen en druk de gaten in de verdediging weet te vinden. Ondanks dat DSOV in de laatste tien minuten van de wedstrijd de draad kwijt is, weet het zich toch staande te houden en de wedstrijd te winnen met 23-20. De kop is eraf.