Forza! wil Zwarte Piet niet kwijt

29 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De fractie van Forza! wil zich sterk maken voor het behoud van Zwarte Piet. De fractie wil van het college weten of Zwarte Piet welkom blijft in Haarlemmermeer.

Forza! Heeft hierover een schriftelijke vraag gesteld aan het college. Aanleiding is de maatschappelijke discussie over 'Zwarte Piet'. Volgens fractievoorzitter Paul Meijer is er een kleine groep mensen die het voor een hele grote groep kinderen wil verpesten door het fenomeen Zwarte Piet steeds maar weer ter discussie te stellen.

Paul Meijer, zelf ook onbezoldigd Zwarte Piet: "De Zwarte-Piet-haters halen zelfs de slavernij en de holocaust erbij om hun gelijk te halen. We hebben het hier over een onschuldig kinderfeestje. Wie is er niet groot mee geworden? Wij gaan er vanuit dat het college niets gaat veranderen aan de intocht van Sinterklaas, maar we willen het toch zeker weten. Vandaar onze vraag aan het college."

Een aantal gemeenten waaronder Amsterdam zegt na te denken over een andere invulling van de Sinterklaasoptocht. Forza! voelt zich gesteund door een overgroot deel van de samenleving, dat voor het behoud van Zwarte Piet is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie