Bieb wordt studiebieb

29 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - De bibliotheek gaat haar uitgebreide collectie, haar kennis op het gebied van zoeken (én vinden) en haar ruimte nog beter inzetten. De Bibliotheek wordt Studiebieb. Kinderen van de hoogste groepen van de basisschool en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs kunnen voorbereid worden op de Citotoets en begeleid worden bij het (leren) maken van huiswerk. En dat allemaal door gediplomeerd personeel, in een ontspannen leeromgeving en met een gratis alles-1-abonnement.

De Bibliotheek Haarlemmermeer krijgt een plusje en niet zomaar een plusje: een studiebieb. Te beginnen in de bibliotheekvestiging in de kinderrijke wijk Floriande, maar wel duidelijk met de intentie de Studiebieb ook in andere filialen aan te bieden. De Bibliotheek speelt daarmee in op een trend die al een tijdje zichtbaar is: jeugd die de bibliotheek steeds meer inzet als studieruimte en voor wie daarmee de bibliotheek steeds meer een vertrouwde omgeving wordt.

"Daar spelen we nu op in middels de Studiebieb", is de eerste reactie van bibliotheekdirecteur Adriaan van Geest. "Een speciale ruimte in de bibliotheek waar kinderen van de hoogste groepen van het basisonderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs in alle rust en stilte hun huiswerk kunnen maken. Deskundige begeleiders helpen hen daarbij." De voordelen zijn legio, aldus de directeur. Leerlingen leren hoe zij hun huiswerk (beter) kunnen plannen, er wordt echt aan het huiswerk gewerkt, het huiswerk is daardoor eerder af en dat geeft bij de kinderen en bij de ouders meer rust. Dat laatste wordt nog eens bevorderd doordat Studiebieb de vorderingen nauwgezet volgt en aan de ouders terugkoppelt.

Een tweede onderdeel van de Studiebieb heeft alles te maken met de Citotoets. Deze staat ook dit schooljaar weer gepland voor februari. De Studiebieb kan kinderen helpen zich goed voor te bereiden op dit belangrijke toetsmoment.

Daarnaast biedt Studiebieb de mogelijkheid voor bijles. Voor kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben met taal, rekenen of wiskunde wordt een plan van aanpak opgesteld

De Studiebieb is daartoe elke schooldag open van 15 tot 18 uur. Ouders kunnen kiezen voor één middag per week t/m 5 middagen per week. De coördinator van Studiebieb, Mirjam van Campen, kan daar alles over vertellen. Zij is bereikbaar via 023 566 48 29. Meer informatie, mede over de tarieven, is tevens te vinden via www.studiebieb.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie