'Renovatie brug over Hoofdvaart op de lange baan'

29 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP – De renovatie van de brug over de Hoofdvaart ter hoogte van de Vijfhuizerweg is in strijd met de planning nog altijd niet gebeurd. HAP-raadslid Betty Wensing vraagt in een serie schriftelijke vragen het college van B en W om uitleg.

De HAP stelde de slechte staat van de brug al vaker aan de orde. Eerder dit jaar stond in het beheerplan kunstwerken dat het onderhoud van de brug veel te wensen overliet. Op een schaal van 1 tot 5, waarbij het hoogste cijfer het slechtst is, scoorde de brug een 5. Naast een verwaarloosd aanzicht heeft de brug ook structurele betonschade.

De renovatie van de brug stond al voor vorig jaar in de planning. Wethouder Steffe Bak van Openbare Ruimte zei september vorig jaar in de gemeenteraad dat 'we nog goed in de planning zitten'.

HAP-raadslid Betty Wensing stelt nu vast dat er ruim een jaar later nog steeds niets is gebeurd. Haar fractie wil daarom weten waarom er van de planning is afgeweken. Ook in de begroting voor 2014-2018 is er geen geld gereserveerd voor reparaties aan de brug. De HAP is benieuwd of er een nieuwe planning is wanneer de brug wel wordt gerenoveerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie