'De Badkuip had recht op andere functie'

30 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - "Ik ken de feiten niet en bij de beslissing De Badkuip te sluiten ben ik niet bij geweest. De jongeren maakten er gewoon geen gebruik van heb ik gehoord. Wat ik wel weet is dat het gebouw een heel andere functie had moeten hebben."

Het is de reactie van Maarten Askamp, sinds 15 juli van dit jaar de nieuwe directeur van Maatvast. Viel voorheen het beheer en de exploitatie van de sociaal culturele accommodaties in de gemeente onder welzijnsorganisatie MeerWaarde, per 1 januari 2013 is deze taak overgedragen aan de door de gemeente nieuw opgerichte Stichting Maatvast Haarlemmermeer.

De jongeren willen elkaar ontmoeten, willen chillen en daarom is het leeglopen van De Badkuip een kwalijke zaak, valt in een Badhoevedorpse supermarkt te horen. "Het gebouw is weliswaar voor vijf jaar neergezet, maar de gemeente had het toch nog wel even kunnen laten staan? Pas in de loop van volgend jaar begint de bouw van het nieuwe dorpshuis waar ook de jeugd een plek krijgt. Waar blijven ze in die tijd?" Maarten Askamp weet het. "De jongeren hangen nu rond bij het dorpshuis. Geen ideale situatie. Die wordt pas bereikt als het nieuwe dorpshuis er staat. Daar krijgt de jeugd op de begane grond een eigen ruimte met een eigen ingang" weet Askamp die ook wat De Badkuip betreft liever vooruit kijkt dan achterom. "Bij jongerencentrum Studio 5 in de Hoofddorpse wijk Floriande zijn we op een andere manier gaan werken. Vaak open, veel activiteiten en veel verantwoordelijkheid voor de jongeren en een heel actieve rol voor de beheerder. Het werkt want we zien de belangstelling toenemen", zegt een tevreden Askamp die 25 jaar geleden aan de basis stond van de succesvolle reorganisatie van het Haags welzijnswerk en nu terug is bij zijn roots. "Het is heerlijk werk. Wat ik merk is dat er hier veel te weinig pragmatisch gedacht wordt. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Het succes van Studio 5 gaan we kopiëren naar de andere jongerencentra. En straks óók naar Badhoevedorp."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie