Wethouder weet ook niet alle verkeersregels

14 november 2013 om 00:00 Voorpagina

HOOFDDORP - Een wethouder, ook al heeft hij Verkeer in zijn portefeuille, weet ook niet alle verkeersregeltjes. Dat bleek woensdagochtend toen hij een bezoek bracht aan basisschool Tabitha in de Hoofddorpse wijk Toolenburg. Maar hij wist wel heel veel fouten aan te wijzen bij een 'verkeerde fiets'.

Het was woensdagochtend een echt dagje verkeer voor wethouder Cees Loggen. Op één ochtend mocht hij het 22e verkeerslabel uitreiken (aan de Klimop), hij ging kijken bij de verkeerssituatie ter hoogte van Floriande (de bussluis is opengesteld) en hij mocht een lesje verkeer meemaken bij basisschool Tabitha. Deze school heeft al eerder van zijn voorganger het verkeerslabel gekregen. Speciaal voor de les waren in de gang twee fietsen neergezet: een goede die aan alle eisen voldoet en een foute waar wel heel veel aan mankeerde. In een klas waren enkele goed gevulde verkeerskoffers neergezet voor een lesje theorie.

Samen met Joaquin, Donna, Juan en Micha, allemaal leerlingen van groep 8, werd gekeken wat er allemaal fout was aan de verkeerde fiets. Het werd een snelle en lange opsomming: het licht onbrak, geen bel, geen spatborden, geen kettingkast, een los zadel, met deze fiets mocht absoluut niet meer op de openbare weg gefietst worden. Veel te gevaarlijk én veel te duur, want geen licht levert al snel een forse boete per lamp op. Volgens Joaquin straks zelfs 45 euro. Zelf rijdt het viertal wel op een goede fiets, regelmatig gecontroleerd door vader of moeder.

Binnen werd een lesje theorie afgenomen en uiteraard mocht de wethouder ook daar een proeve van zijn kunnen laten horen. Hij wist heel veel antwoorden, maar net die ene vraag over een knipperend licht (mag je met een knipperend voorlicht op je fiets rijden of moet de lamp continue branden) maakte hij fout. Het goede antwoord: continue.

Daarmee bevestigend het belang van regelmatig en goed verkeersonderwijs. Eén van de criteria om in aanmerking te komen voor het verkeerslabel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie